Sök på sidan
Logga in
Formulär för kontakt med styrelsen

Gemensamma utrymmen

Arbetsbänk & verktygsskåp

I cykelrummet som är i vägg med Löfströms Allé 2A:s entré finns det en arbetsbänk med tillhörande verktygsskåp. I skåpet finns verktyg som kan vara användbara för enklare arbeten, exempelvis cykelreparationer.

Bordtennisbord

Ett bordtennisbord med tillhörande racketar och bollar som alla medlemmar kan använda hittar du i cykelförrådet på Löfströms Allé. Bordet är konstruerat för både inom- och utomhusbruk, det har stora hjul så att det lätt kan flyttas. Spel kan ske i cykelförrådet eller på innergården. Efter användning ska bordet alltid ställas tillbaka i cykelförrådet. Vänligen ta del av säkerhetsinformationen på bordet före användning.

Cykelrum, barnvagnsrum & rullstolsförvaring

Du finner ett flertal cykelrum runt om fastigheten, det finns gott om plats och du kan använda vilket förråd som helst. Är det fullt i ett förråd brukar du kunna hitta plats i något annat. Tänk på att förråden inte är ämnade för långsiktig förvaring, om det är en cykel du inte använder, vänligen ta bort den så att inte cykelförråden blir fulla med cyklar som inte används.

I varje trapphus finns ett rum avsett för förvaring av barnvagnar, rullstolar och rullatorer. Cyklar ska ej placeras i dessa utrymmen, ej heller bildäck eller andra personliga tillhörigheter.

Gästlägenhet

Här kan du läsa mer om föreningens gästlägenhet och vad som gäller i samband med att du hyr den.

Innergård med glashus och grill

På innergården hittar du en trevlig grön miljö med mycket träd och rabatter och ett glashus med tillhörande bord och bänkar för fika med grannen eller andra sociala sammankomster. Utanför glashuset finns också en större, lättskött grill där man kan samlas runt gemensam matlagning.

Glashus och grill är till för mingel bland de boende och föreningen främjar ett inkluderande tänkande. Vare sig glashus eller grill är bokningsbara. Man kan som boende ordna mindre sammankomster, men det utesluter inte att andra bostadsrättsmedlemmar kan nyttja ytan samtidigt. Och i och med att det inte går att boka går det inte heller att garantera att det kommer att vara ledigt en viss tid.

Det är inte tillåtet att rasta husdjur eller låta katter springa fritt på innergården.

Grillning på gemensam innergård och takterrass är tillåtet så länge det inte stör boende runtomkring, då endast med el- eller gasolgrill. Grillning med kol eller briketter är INTE tillåtet då det finns en ökad brandrisk.

Skötsel utomhus

Föreningen har ett avtal med Serneke som säkerställer att våra utomhusytor regelbundet sköts om under perioden v. 16 - 41. Detta ingår i avtalet som löper till och med 2025:

Planteringsytor:

 • Bevattning vid behov
 • Ogräsrensning var 5:e vecka
 • Gödsling, i början av säsongen

Sedum:

 • Bevattning vid behov
 • Ogräsrensning i början av säsongen

Marktegel:

 • Ogräsrensning i början av säsongen
 • Fogning i början av säsongen

Grusgångar:

 • Ogräsrensning i början av säsongen

Sandlåda:

 • Byte av sand i början av säsongen
 • Luckring av sand i början och slutet av säsongen

Fallskydd:

 • Rengöring i början av säsongen

Murar:

 • Ogräsrensningi början av säsongen

Dagvattensystem gården:

 • Rensning brunnar och rännor i början av säsongen

Takterrass

Högst upp i trapphuset på Spinnerigatan 7 finns en gemensam takterrass. Denna är avsedd för samvaro och odling. Liksom innergårdens glashus och grill är takterrassen till för mingel bland de boende och föreningen främjar ett inkluderande tänkande. Takterrassen är därför inte bokningsbar. Man kan som boende ordna mindre sammankomster, men det utesluter inte att andra bostadsrättsmedlemmar kan nyttja ytan samtidigt. Och i och med att det inte går att boka går det inte heller att garantera att det kommer att vara ledigt en viss tid.

Grillning på gemensam innergård och takterrass är tillåtet så länge det inte stör boende runtomkring, då endast med el- eller gasolgrill. Grillning med kol eller briketter är INTE tillåtet då det finns en ökad brandrisk.

Trapphus och källare

Av brandutrymningsskäl får inga lösa föremål förvaras i gångarna i källare eller i trapphus. Förvara heller inte brandfarligt gods i något av dessa utrymmen.

Tvättstugor

Föreningen har två gemensamma tvättstugor. Båda finns på entréplanet på Tråddragargränd 8A. Den större tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och grovtvättmaskin, torkskåp och torktumlare, den mindre är utrustad med tvättmaskin och torktumlare.

Tvättstugorna bokas via bokningstavlan som finns uppsatt utanför tvättstugorna eller via Aptus Home (se info under Koder, nycklar & taggar (Aptus app) hur Aptus Home fungerar (kan endast ses när du är inloggad på hemsidan)). Du kan boka max 8 pass per månad.

Om bokad tvättstuga inte börjar användas inom 30 min, avbokas denna automatiskt och blir då tillgänglig för andra att boka.

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.