Sök på sidan
Logga in
Formulär för kontakt med styrelsen

Gemensamma utrymmen

Arbetsbänk & verktygsskåp

I cykelrummet som är i vägg med Löfströms Allé 2A:s entré finns det en arbetsbänk med tillhörande verktygsskåp. I skåpet finns verktyg som kan vara användbara för enklare arbeten, exempelvis cykelreparationer.

Bordtennisbord

Ett bordtennisbord med tillhörande racketar och bollar som alla medlemmar kan använda hittar du i cykelförrådet på Löfströms Allé. Bordet är konstruerat för både inom- och utomhusbruk, det har stora hjul så att det lätt kan flyttas. Spel kan ske i cykelförrådet eller på innergården. Efter användning ska bordet alltid ställas tillbaka i cykelförrådet. Vänligen ta del av säkerhetsinformationen på bordet före användning.

Cykelrum, barnvagnsrum & rullstolsförvaring

Du finner ett flertal cykelrum runt om fastigheten, det finns gott om plats och du kan använda vilket förråd som helst. Är det fullt i ett förråd brukar du kunna hitta plats i något annat. Tänk på att förråden inte är ämnade för långsiktig förvaring, om det är en cykel du inte använder, vänligen ta bort den så att inte cykelförråden blir fulla med cyklar som inte används.

I varje trapphus finns ett rum avsett för förvaring av barnvagnar, rullstolar och rullatorer. Cyklar ska ej placeras i dessa utrymmen, ej heller bildäck eller andra personliga tillhörigheter.

Info om hur cykelpumpen fungerar

I cykelrummet som finns på Löfströms Allé 2A finns en cykelpump - här finns instruktioner om hur du använder den:

  1. Om du har någon av de smalare ventilerna (Presta eller Dunlop) så måste du använda mässingsadaptern som finns i verktygsskåpet.

  2. Slå på kompressorn genom att föra vredet med den röda knoppen mot dig.

  3. Använd luftpåfyllaren med manometer.

***

Tips: Om det läcker ut luft i kopplingen vid ventilen kan det hjälpa om du håller munstycket rakt mot ventilen med lite tryck med den lediga handen.

Gästlägenhet

Här kan du läsa mer om föreningens gästlägenhet och vad som gäller i samband med att du hyr den.

Innergård med glashus och grill

På innergården hittar du en trevlig grön miljö med mycket träd och rabatter och ett glashus med tillhörande bord och bänkar för fika med grannen eller andra sociala sammankomster. Utanför glashuset finns också en större, lättskött grill där man kan samlas runt gemensam matlagning.

Glashus och grill är till för mingel bland de boende och föreningen främjar ett inkluderande tänkande. Vare sig glashus eller grill är bokningsbara. Man kan som boende ordna mindre sammankomster, men det utesluter inte att andra bostadsrättsmedlemmar kan nyttja ytan samtidigt. Och i och med att det inte går att boka går det inte heller att garantera att det kommer att vara ledigt en viss tid.

Det är inte tillåtet att rasta husdjur eller låta katter springa fritt på innergården.

Här kan du läsa mer om vad som gäller vid grillning.

Takterrass

Högst upp i trapphuset på Spinnerigatan 7 finns en gemensam takterrass. Denna är avsedd för samvaro och odling. Liksom innergårdens glashus och grill är takterrassen till för mingel bland de boende och föreningen främjar ett inkluderande tänkande. Takterrassen är därför inte bokningsbar. Man kan som boende ordna mindre sammankomster, men det utesluter inte att andra bostadsrättsmedlemmar kan nyttja ytan samtidigt. Och i och med att det inte går att boka går det inte heller att garantera att det kommer att vara ledigt en viss tid.

Här kan du läsa mer om vad som gäller vid grillning.

Trapphus och källare

Av brandutrymningsskäl får inga lösa föremål förvaras i gångarna i källare eller i trapphus. Förvara heller inte brandfarligt gods i något av dessa utrymmen.

Tvättstugor

Föreningen har två gemensamma tvättstugor. Båda finns på entréplanet på Tråddragargränd 8A. Den större tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och grovtvättmaskin, torkskåp och torktumlare, den mindre är utrustad med tvättmaskin och torktumlare.

Observera att allt skräp som uppstår i tvättstugorna måste tas med och sorteras på samma sätt som övriga sopor så ta gärna med dig något att samla upp det skräp som uppstår (t ex ludd från torktumlare, förpackningar från tvättmedel mm).

Tvättstugorna bokas via bokningstavlan som finns uppsatt utanför tvättstugorna eller via Aptus Home (se info under Koder, nycklar & taggar (Aptus app) hur Aptus Home fungerar (kan endast ses när du är inloggad på hemsidan)). Du kan boka max 8 pass per månad.

Om bokad tvättstuga inte börjar användas inom 30 min, avbokas denna automatiskt och blir då tillgänglig för andra att boka.

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.