Sök på sidan
Logga in
Formulär för kontakt med styrelsen

Grillning

Grilla på balkong, terrass eller uteplats

Grillning på balkong, terrass eller uteplats (inklusive gemensam innergård och takterrass) är tillåtet så länge det inte stör boende runtomkring, då endast med el- eller gasolgrill. Grillning med kol eller briketter är INTE tillåtet då det finns en ökad brandrisk. Det är viktigt att den som grillar alltid har grillen under uppsikt när den är i bruk - om något händer kan det orsaka mycket skada på både personer och fastigheter. Dessutom kan den som grillar betraktas som skadeståndsskyldig enligt Skadeståndslagen för skador som drabbar fastighetsägaren och grannar - det kan med andra ord bli väldigt dyrt. Så se till att ha koll på din grill!

Om gasol förvaras i bostaden eller i anslutning till den finns särskilda regler som måste följas. Flaskornas storlek får vara max 5 liter och förvarade gasflaskor ska märkas ut med skylt. Brandförsvaret rekommenderar även att inneha en 6 kilos pulversläckare som klarar olika typer av bränder.

Grilla på innergården

Vid glashuset på innergården finns en grill som föreningens medlemmar kan nyttja för egen eller gemensamma sammankomster. Den är stor nog att få plats med både din och grannens måltider!

Gillen och glashuset är tänkt att främja spontana möten mellan grannar och ett inkluderande umgänge tillsammans och därför är inte vare sig grill eller glashus bokningsbara.

Snabbinstruktioner för hur man använder grillen på innergården:

 1. Rengör grillen
  *
 2. Tryck in knappen på framsidan av grillen och vänta tills grillytan är varm - grilla :-)
  *
 3. Rengör grillen ordentligt efter användning.

*

Lite mer detaljerade instruktioner:

 1. Öppna luckan på sidan om grillen och kolla tanken som samlar upp fettet om den behöver tömmas. Ta då skopan som står vid sidan av tanken och samla upp fettet i en PET-flaska som du sedan kan återvinna på Returpunkt på Landsvägen 62. Tanken kan också vara fylld med vatten från när det regnat, det kan du bara hälla ut i en brunn, bara se till att inte ev. fett följer med.
  *
 2. Rengör grillen.
  *
 3. Håll in knappen på framsidan av grillen tills lampan tänds. När lampan blir grön och det piper två gånger så är grillen varm och redo för grillning. Obs att grillytan blir mycket varm så var försiktig så att du inte bränner dig!
  *
 4. Grillen stänger av sig automatiskt efter en stund. Lampan blinkar först rött som visar att den är avstängd men fortfarande varm. Vill du stänga av grillen manuellt håller du knappen intryckt i 5 sekunder.
  *
 5. Kom ihåg att rengöra gillen ordentligt efteråt.
  *

*

*

*

*

*

På bilden: Paul Svensson från Paul Taylor Lanthandel grillar för alla boende på en av föreningens Trivseldagar

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.